Tweede Kamer vraagt om onderzoek naar registratie eigen bereidingen door ziekenhuizen

By | 13/07/2021

De Tweede Kamer vraagt de regering om te onderzoeken op welke manier ziekenhuizen kunnen worden ondersteund om hun eigen bereidingen zelf te registreren. Daartoe heeft de Tweede Kamer op 9 juli 2021 in een motie opgeroepen. Alle fracties stemden voor. Mogelijk zal een nieuw kabinet in een Kamerbrief terugkomen op deze aangenomen motie.

Motie

De motie is ingediend door de SP en D66 na berichtgeving in onder meer Het Financieele Dagblad (FD) over ziekenhuizen en hun apothekers die een bedrijf oprichten om eigen geneesmiddelen voor kleine patiëntengroepen te registreren. Volgens de zakenkrant gaan farmaceuten ‘geregeld aan de haal met in ziekenhuizen ontwikkelde geneesmiddelen’.

Geneesmiddelkaping

Eerder vroeg het Tweede Kamerlid Hijink (SP) tijdens een debat over pakketbeheer om een lijst op te stellen met ‘geneesmiddelen die zijn gekaapt’. Demissionair minister Van Ark (Medische Zorg) gaf in het debat aan dat zij in gesprek is met het Zorginstituut over deze thematiek. Na het zomerreces komt de minister ook met een overzicht van geneesmiddelen.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *