Tweede Kamer stemt unaniem voor het bevorderen van magistraal bereiden

By | 06/11/2019

De Tweede Kamer steunt met algemene stemmen de motie van GroenLinks om onderzoek te doen naar het bevorderen van magistrale bereidingen. In de motie roept Kamerlid Ellemeet de regering op in overleg te treden met apothekers en zorgverzekeraars. Doel daarvan is te onderzoeken hoe kennisdeling over magistraal bereiden het best kan worden bevorderd.

Daarbij komen in ieder geval het juridische en vakinhoudelijke aspect aan de orde, evenals het bedrijfseconomisch verantwoord magistraal bereiden.

Voorts heeft de Tweede Kamer een motie van het CDA aangenomen om te onderzoeken wat de mogelijkheden en kansen zijn om productielocaties voor geneesmiddelen naar Nederland te halen.

Kamerlid Van den Berg stelt dat Nederland te afhankelijk is geworden van landen buiten Europa als het gaat om productie van geneesmiddelen en vindt dat het produceren van geneesmiddelen gezien moet worden als een proces van vitaal belang.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *