Tientallen apotheken zijn testlocatie voor Testen voor Toegang

By | 21/10/2021

Er zijn tientallen apotheken die momenteel als testlocatie fungeren voor Testen voor Toegang. Deze apotheken werken samen met een testaanbieder die onderdeel uitmaakt van dit landelijk programma. Daardoor kunnen mensen in apotheken antigeentesten laten afnemen.

Coronatoegangsbewijs

Met een negatieve uitslag kunnen zij vervolgens een coronatoegangsbewijs ontvangen. Naar verwachting zullen meer apotheken worden gevraagd om – in samenwerking met deze testaanbieders – coronatesten af te nemen.

Testen voor Toegang

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het Testen voor Toegang uitbesteed aan de Stichting Open Nederland. Bij deze stichting zijn diverse commerciële testaanbieders betrokken.

Deze aanbieders werken op verschillende wijzen met apotheken samen. Om voldoende testlocaties – gespreid door het land – te openen, worden apotheken benaderd door testaanbieders.

Eerder heeft de Tweede Kamer het kabinet verzocht om ervoor te zorgen dat mensen binnen een half uur een test kunnen laten afnemen.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *