Thio Pharma en PharmInvest sluiten contract met zorgverzekeraars Achmea

ThioPharma en PharmInvest hebben een tweejarig contract gesloten (IDEA) met de zorgverzekeraars van Agis en Achmea (o.a. Zilveren Kruis Achmea, FBTO, Avéro Achmea).

Thio Pharma en PharmInvest hebben samen 48 apotheken door heel Nederland.
Onderscheidend vermogen, beloning van de kwaliteit en het uitvoeren van de Achmea en Agis Medicatie Check zijn de kernpunten van het contract.

In het contract op basis van IDEA (Integraal Doelmatigheidscontract Excellente Apothekers) ontvangen Thio Pharma en PharmInvest een vaste vergoeding voor ongeveer 20% van de geneesmiddelen. Hiermee gaan de prijzen van geneesmiddelen omlaag. Partijen zijn tevens een hogere receptregelvergoeding overeengekomen.

Daarnaast gaan de apothekers van Thio Pharma bij een fors aantal verzekerden de Medicatie Check uitvoeren met als doel het verkleinen van geneesmiddelen gerelateerde ziekenhuisopnames. Afgelopen jaar hebben 20 apothekers van Thio Pharma daarvoor al de speciale training gevolgd die door Achmea is georganiseerd.
Thio Pharma, PharmInvest en Achmea zien in dit contract een goede stap naar belonen op basis van aantoonbare resultaten op kwaliteit en doelmatigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *