Teva rondt overname van Actavis Generics af

By | 03/08/2016

Teva Pharmaceutical en Allergan hebben woensdag 3 augustus 2016 meegedeeld dat Teva de overname van de generieke activiteiten van Allergan (Actavis Generics) heeft afgerond, na het verkrijgen van goedkeuring van alle overheidsinstanties.

“Deze strategische overname brengt twee bedrijven samen die een leidende positie hebben op het gebied van generieke medicijnen en die elkaars sterkten, merken en cultuur aanvullen. De combinatie van het leidende generieke assortiment van Teva en de generieke pijplijn van Actavis Generics zorgt ervoor dat Teva nog beter is staat zal zijn om generieke medicijnen van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen te leveren. Het resultaat is een sterker Teva dat beter kan concurreren en dat zich goed en succesvol kan positioneren in een zich ontwikkelende mondiale markt waardoor het meer waarde kan leveren aan haar aandeelhouders en andere belanghebbenden.”

“De overname van Actavis Generics komt op een moment waarop Teva sterker is dan ooit – zowel op het gebied van generieke medicijnen als wat betreft de spécialité activiteiten.” Zegt Erez Vigodman, President en CEO van Teva. “Door de overname van Actavis Generics, creëren wij een sterke basis voor duurzame groei op lange termijn die verankerd is in onze generieke activiteiten en onze ongeëvenaarde pijplijn met producten die in een laat stadium van ontwikkeling verkeren. Dit versnelt ons vermogen om een buitengewoon productassortiment te bouwen – op het gebied van generieke medicijnen en spécialité geneesmiddelen.

Dhr. Vigodman gaat verder, “We hebben alle vertrouwen dat we de verwachte synergiën en groei die inherent zijn aan deze overname voor onze aandeelhouders kunnen realiseren en dat we Actavis Generics snel in Teva kunnen integreren. Ik heb er vertrouwen in dat we, als gevolg van onze sterkere financiële positie die het resultaat is van deze transactie, nog beter in staat zijn om de voordelen van Teva’s innovatieve onderzoek naar spécialité en generieke medicijnen te benutten om de groei van onze omzet te ondersteunen en ons assortiment te vergroten. In de komende jaren verwachten we een toename in de vrije cash flow en we blijven mogelijkheden onderzoeken om onze aandeelhouders voortdurend een aantrekkelijk rendement te geven.

Door de overname heeft Teva meer dan 338 productregistraties die in afwachting zijn van goedkeuring door de FDA en heeft de organisatie een leidende positie waar het gaat om first-to-file mogelijkheden met ~115 lopende ANDAs in de Verenigde Staten

Toegenomen wereldwijde commerciële reikwijdte
De overname van Actavis Generics door Teva verbetert de internationale commerciële kansen en zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de wereldwijde schaal van zijn verkoop- en R&D platformen. Teva is nu aanwezig in 80 landen en heeft een top-drie positie in meer dan 40 markten.

Financiële hoogtepunten
Teva verwacht jaarlijks een kostensynergie en belastingbesparingen te bereiken van ongeveer $1,4 miljard. Dit zal behaald worden in het derde jaar na het sluiten van de transactie. Teva verwacht dat besparingen gerealiseerd zullen worden door grotere efficiency bij de uitvoer van activiteiten, ondersteunende afdelingen, productie en Verkoop en Marketing.
Allergan plc heeft $33,75 miljard in cash ontvangen en ongeveer 100 miljoen Teva aandelen.
Sterk gecombineerd leiderschapsteam en medewerkers met een uitgebreide ervaring in het hele bedrijf.

De twee bedrijven passen qua cultuur en strategie uitstekend bij elkaar en Teva focust zich op het elkaar laten versterken van de vaardigheden en het talent van beide organisaties. Het senior management team van de gezamenlijke organisatie bestaat uit leiders van Teva en Actavis. Het is zodanig samengesteld dat het talent van beide organisaties elkaar versterk. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de nieuwe onderneming het maximale resultaat haalt uit de grotere wereldwijde commerciële voetafdruk en Teva’s kracht als wereldleider op het gebied van generieke medicijnen. Deze structuur is van kracht vanaf Dag 1. Hierdoor is het bedrijf meteen in staat om groeit te maximaliseren in al zijn wereldwijde activiteiten.

“We zijn blij dat we onze getalenteerde nieuwe collega’s van Actavis Generics mogen verwelkomen. Hieronder bevinden zich veel eersteklas wetenschappers en zakelijke leiders,” zegt Siggi Olafsson, President en CEO, Global Generic Medicines bij Teva. “Het recent versterkte Teva heeft een aantal van de beste bezittingen, mensen en mogelijkheden in de industrie. Wij hebben een duidelijke verantwoordelijkheid om deze sterkten om te zetten in betekenisvolle resultaten voor patiënten, klanten en de gemeenschappen waarin we leven, als ook voor onze aandeelhouders”

Operationele integratie
Sinds we de voorgenomen overname in juli 2015 aankondigden, zijn integratieteams van Teva en Actavis Generics druk bezig geweest om plannen te maken voor de integratie van de twee bedrijven. Daardoor is het samengevoegde bedrijf onmiddellijk operationeel op het moment dat de overname gerealiseerd is. Als gevolg hiervan zal Teva meteen profiteren van de voordelen van de overname van Actavis Generics.

“Ons vermogen om een overname van deze omvang succesvol en operationeel te laten zijn op ‘Dag 1′ is een bewijs van de toewijding van de integratieteams van de twee organisaties,” zegt Richard Daniell, Chief Integration Officer van Teva. “Omdat de voortgang van de activiteiten een belangrijk doel was tijdens het integratieproces, zijn onze leiders en collega’s in staat om snel profijt te trekken uit de solide financiële positie van Teva, de operationele discipline en het omvangrijke assortiment om onze prestaties te blijven verbeteren.

Author: Teva Nederland

Teva in Nederland is een allround farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Haarlem, dat actief is in de verkoop en productie van geneesmiddelen, toedieningshulpmiddelen en zelfzorgproducten. Teva Nederland is onderdeel van Teva Pharmaceutical Industries. De Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Teva bestaan uit verkoop & marketing en productie. In Nederland is Teva een van de grootste leveranciers van medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *