Teva retourbox nu voor iedereen beschikbaar

By | 04/06/2018

Na de succesvolle pilotfase, die aanving tijdens het KNMP Congres in oktober 2017, heeft Teva Nederland besloten om de teva retourbox aan te bieden aan alle apotheken en andere instellingen waar medicijnafval en lege blisters kunnen worden verzameld.

Over de toename van geneesmiddelsporen in de afvalberg en het oppervlaktewater maken de samenleving en de overheid zich steeds meer zorgen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er jaarlijks ongeveer 140 ton geneesmiddelresten in het oppervlaktewater terechtkomen. Er worden ook nog te veel lege doordrukstrips bij het huisafval gedaan. Deze doordrukstrips bevatten meestal een combinatie van milieubelastende materialen zoals aluminium en plastic.

Om in apotheken een praktische en milieubewuste oplossing te bieden, is de teva retourbox ontwikkeld. Bezoekers van de apotheek kunnen hun restmedicatie en lege doordrukstrips deponeren in de teva retourbox. Er worden ook papieren verzamelzakjes beschikbaar gesteld om gratis aan patiënten mee te geven. Hierin kunnen de lege doordrukstrips worden verzameld. Dit heeft tot doel om een nóg betere afvalscheiding te bereiken. Met dit unieke en milieubewuste initiatief is Teva Nederland de eerste geneesmiddelenfabrikant die apotheken en consumenten een oplossing aanreikt op dit gebied.

Meer informatie
Teva Nederland ging voor de teva retourbox een unieke samenwerking aan met de Thio Pharma apotheken, het recyclingbedrijf Renewi en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

Teva Customer Service: 0800 – 0228400

Teva retourbox

Author: Teva Nederland

Teva in Nederland is een allround farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Haarlem, dat actief is in de verkoop en productie van geneesmiddelen, toedieningshulpmiddelen en zelfzorgproducten. Teva Nederland is onderdeel van Teva Pharmaceutical Industries. De Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Teva bestaan uit verkoop & marketing en productie. In Nederland is Teva een van de grootste leveranciers van medicijnen.

One thought on “Teva retourbox nu voor iedereen beschikbaar

  1. Heleen

    Helaas staakt onze apotheek met de inzameling (februari 2022) omdat het om een pilot zou gaan. En ik kan nergens vinden waar ik de strips dan wel kwijt kan. Dan maar weer bij het afval en het milieu verder vervuilen met medicijn resten. Erg jammer……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *