Teva doneert hydroxychloroquine aan ziekenhuizen via RIVM

By | 01/04/2020

Teva werkt samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om hydroxychloroquine beschikbaar te stellen op verzoek van ziekenhuizen.

Ziekenhuizen

In de komende weken zullen circa 600.000 tabletten worden ingezet om ziekenhuizen te helpen in de strijd tegen het Coronavirus. Ook worden deze donaties gebruikt om meer onderzoek naar de behandeling van Covid-19 mogelijk te maken, om de werking bij COVID-19 te analyseren. Teva wil hiermee bijdragen aan het bevorderen van de zorg en het wetenschappelijk onderzoek tijdens de Corona-pandemie.

Hydroxychloroquine

Het geneesmiddel hydroxychloroquine is goedgekeurd bij de behandeling van reuma, malaria en lupus erythematodes. Teva benadrukt dat het gebruik bij COVID-19 experimenteel is.

Gebruik maken

Ziekenhuizen kunnen een verzoek richten tot het RIVM om gebruik te maken van deze nieuwe regeling, via dvpcentraal.logistiek@rivm.nl. Het in behandeling nemen van alle verzoeken en het uitleveren van de Teva-donaties gebeurt door het RIVM.

Meer informatie

Author: Teva Nederland

Teva in Nederland is een allround farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Haarlem, dat actief is in de verkoop en productie van geneesmiddelen, toedieningshulpmiddelen en zelfzorgproducten. Teva Nederland is onderdeel van Teva Pharmaceutical Industries. De Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Teva bestaan uit verkoop & marketing en productie. In Nederland is Teva een van de grootste leveranciers van medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *