Terugkoppeling hoorzitting NSAIDs

De bezwaarschriftencommissie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft op 20 april kennisgenomen van de toelichting op de bezwaren tegen de herindeling van de afleverstatus van NSAID’s en acetylsalicylzuur bevattende geneesmiddelen (eenvoudige pijnstillers). Na zorgvuldige bestudering van de bezwaren wordt door de bezwaarschriftencommissie een advies opgesteld ten behoeve van het College. Het College is voornemens in zijn vergadering van 3 juni 2010 een besluit te nemen over de ingediende bezwaren.

Tijdens de openbare hoorzitting werden bezwaren behandeld van de firma’s Apotex, Novartis, Bayer en Novum Pharma. Ook het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en FaCo dienden een bezwaarschrift in, evenals dhr. Kortekaas (apotheker). Verder werd het woord gevoerd door vertegenwoordigers van Neprofarm, de KNMP, Wyeth Consumer Healthcare, Reckitt Benckiser Healthcare en er was een belangstellende aanwezig namens de firma Karib.

Een verslag van de openbare hoorzitting is op korte termijn beschikbaar op deze website. In een tweetal besloten hoorzittingen werd door de firma’s Apotex en Novartis een toelichting geven op de bezwaarschriften waarbij (commercieel) vertrouwelijke informatie werd besproken. Van dit besloten gedeelte wordt geen verslag gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *