Taxotere® one-vial krijgt positief advies voor goedkeuring in Europese Unie

Het Wetenschappelijk Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van de Europese registratieautoriteit (EMEA) heeft positief advies uitgebracht om een vergunning te verlenen voor Taxotere one–vial, een nieuwe formulering van het cytostaticum Taxotere® (docetaxel).

Deze nieuwe formulering van Taxotere® bestaat uit een enkele flacon docetaxel-concentraat met een concentratie van 20 mg/ml. De formulering bestaat uit dezelfde stoffen en hulpstoffen als het oorspronkelijke Taxotere® (flacon Taxotere-concentraat + flacon verdunningsvloeistof), echter Taxotere® one-vial zal naar verwachting de preparatie vereenvoudigen en veiliger maken omdat de verdunningsstap niet meer nodig is.

Taxotere® is goedgekeurd voor het gebruik bij de behandeling van patiënten met verschillende stadia van kanker: borstkanker, niet-kleincellig longkanker, hormoon-ongevoelig prostaatkanker, maagkanker en hoofd-halskanker. Sinds de goedkeuring is Taxotere® wereldwijd toegepast bij de behandeling van ruim 1,5 miljoen patiënten, waarvan er 100.000 deelnamen aan klinische onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *