Succesvolle CBG Collegedag 2014

Met de stelling “Vertrouwen is effectiviteit op termijn” opende prof.dr. Paul Schnabel als keynote spreker de jaarlijkse Collegedag van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). In een gloedvol betoog ging de voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in op het thema van dit jaar: Goed gebruik vraagt vertrouwen.

Daarna sprak prof.dr. Daniëlle Timmermans: “Het door leken gepercipieerde risico is het ware risico; daar handelen mensen naar”. Voorzitter prof.dr. Bert Leufkens schetste de belangrijkste uitdagingen voor het CBG, waaronder de risico’s bij bestaande reeds lang gebruikte middelen en de beoordeling van nieuwe geneesmiddelen voor bijvoorbeeld MS, oncologie en diabetes.

Hij benadrukte dat het CBG deze uitdagingen niet alleen aangaat, maar met alle stakeholders rondom geneesmiddelen. In hun inspirerende toespraken lieten alle drie de sprekers het belang zien van innovatie en communicatie om goed aan te sluiten bij de behoeften van patiënten en de klinische praktijk.

CBG Collegedag2014Hugo Hurts, nieuwe directeur van het CBG, treedt op als dagvoorzitter.

Dagvoorzitter was de nieuwe directeur/secretaris van het CBG, drs Hugo Hurts. De ruim 450 bezoekers gingen over alle ins en outs van dit onderwerp in discussie, met het CBG en met elkaar.

Eén van de hoofdthema’s die het CBG hanteert in zijn strategie voor de periode tot 2018, is ‘Bevordering van goed gebruik van geneesmiddelen’. Vertrouwen vormt daarbij een belangrijke component. Vertrouwen in de overheid, vertrouwen van de gebruikers in geneesmiddelen, vertrouwen in de voorschrijvers, over en weer. Tijdens de Collegedag is gewerkt aan een goede voedingsbodem voor verdere discussie hierover. De uitkomsten van deze dag neemt het CBG mee in zijn vervolgstappen.

Author: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *