Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed in oktober van start  

By | 23/08/2022

Apothekers kunnen vanaf 3 oktober 2022 de subsidie Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) aanvragen. Met deze subsidie kunnen eigenaren van maatschappelijk vastgoed een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor verduurzaming. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert op 13 september aanstaande een webinar waarin uitleg wordt gegeven over de subsidie en over de aanvraagprocedure.

Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed

De DUMAVA-regeling heeft als doel eigenaren van maatschappelijk vastgoed, waaronder zorginstellingen, te stimuleren om in de verduurzaming van hun gebouw te investeren en zo energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.   

Voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden, zoals:   

  • de gebouwen moeten minimaal tien jaar oud zijn;    
  • de zorginstelling staat op de lijst Standaard Bedrijfsindeling (SBI)-codes DUMAVA (ziekenhuizen, gezondheidscentra en apotheken staan op deze lijst);   
  • er wordt een gedegen energieadvies uitgevoerd;   
  • de maatregelen dienen binnen twee jaar na subsidieverstrekking uitgevoerd te worden en binnen drie jaar als het een integraal traject betreft.    

Kijk voor alle voorwaarden op de website van de RVO

Subsidie

De subsidie dekt 30 procent van de kosten voor het verduurzamingsproject, met een minimum van 5000 euro en een maximum van 2,5 miljoen euro per aanvraag. Het totale budget voor DUMAVA in 2022 en 2023 is 150 miljoen euro. De regeling loopt t/m 31 december 2023.

Webinar DUMAVA

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *