Studie bewijst lange termijn veiligheid van Lantus® in vergelijking met NPH

Sanofi-aventis heeft de resultaten bekendgemaakt van een lange termijn studie (5 jaar) waarin het gebruik van Lantus® (insuline glargine) werd vergeleken met NPH insuline voor wat betreft het risico op het ontwikkelen van retinopathie bij patiënten met diabetes mellitus type 2. De resultaten, on-line gepubliceerd in Diabetologia, laten geen verschil zien tussen Lantus en NPH in de ontwikkeling van retinopathie en / of in de algehele veiligheid van de patiënt.

Retinopathie
Retinopathie (letterlijk: ziekte van het netvlies) is een belangrijke oorzaak van blindheid bij patiënten met diabetes type 2. Het is een aantasting van het netvlies en is vaak een gevolg van schade aan kleine slagadertjes en haarvaten van het oog en kan veroorzaakt worden door slecht gereguleerde diabetes mellitus. Hoewel retinopathie door goede instelling van diabetes te voorkomen is, zijn in de westerse wereld oogafwijkingen ten gevolge van retinopathie de meest voorkomende oorzaak van blindheid.

“Deze studie is de langste gerandomiseerde gecontroleerde studie met insuline glargine versus NPH”, aldus hoofdonderzoeker Julio Rosenstock, MD, Directeur van de Dallas Diabetes and Endocrine Center in Medical City. “De studie bewijst dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat er een groter risico bestaat op het ontwikkelen van retinopathie met Lantus, in vergelijking met NPH”.

De studie was opgezet om het veiligheidsprofiel van Lantus versus NPH met betrekking tot oogziekten verder te karakteriseren. De studie is uitgevoerd onder 1024 patiënten (Lantus eenmaal daags: 515 patiënten; NPH tweemaal daags 509 patiënten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *