Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?

By | 19/02/2020
Lieneke van de Griendt Studeerden wij medicijnen of geneeskunde

Huisarts Lieneke van de Griendt constateert dat bij patiënten met chronische klachten vooral de symptomen bestreden worden. Veel patiënten met chronische aandoeningen genezen ondanks alle medische inspanningen niet.

Chronische aandoeningen

In Nederland hebben 9,9 miljoen mensen één of meer chronische aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reuma, schildklier, of psychische klachten.  Dat is 58% van de Nederlandse bevolking [1].  Zij krijgen medicijnen voorgeschreven die de symptomen onderdrukken, maar blijven ziek en moeten vaak hun leven lang deze medicijnen slikken.

Wat gaat er eigenlijk precies mis?

Dat roept vragen bij deze huisarts op: wat gaat er eigenlijk precies mis in hun lichaam en waarom gebeurt dit? Als we dat weten, zouden we dan ook zónder medicijnen de gezondheid kunnen verbeteren van patiënten met multiple sclerose, diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten of zelfs psychische klachten?

Ware genezing

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? is geschreven voor iedereen die zich ook afvraagt of medicijnen wel bijdragen aan ware genezing. Door terug te grijpen op basisvakken van de medische opleiding (o. a. biochemie, fysiologie en immunologie) én het bestuderen van een nieuw vak – het microbioom (de gezonde darmbacteriën) – gaat Lieneke op zoek naar antwoorden.

Lieneke van de Griendt

Lieneke van de Griendt is sinds 1995 huisarts en heeft haar eigen praktijk in Schiedam, waar zij met behulp van een fantastisch team met veel passie haar vak uitoefent.

Boekgegevens

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde. Een nieuwe kijk op de aanpak op chronische klachten | Lieneke van de Griendt | ISBN 978 9492528544 | paperback | 256 pagina’s | € 22 | 15 maart 2020

Bol.com: Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?

[1] Bij mensen boven de 75 jaar is dit percentage zelfs 95% en ‘chronische aandoening’ is dan gedefinieerd als een aandoening waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. Deze schatting is gebaseerd op mensen die bekend zijn bij de huisarts (bron: volksgezondheidenzorg.info).

Boek Studeerden wij medicijnen of geneeskunde

One thought on “Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *