Stille protestactie van Gooise apotheken trekt veel media-aandacht

By | 01/05/2019

De stille protestactie van 24 apotheken in het Gooi trekt veel media-aandacht. Apotheker Bernadine Armbrust uit Hilversum vertelt namens hen waarom de apotheken op woensdag 1 mei pas om 12.00 uur hun deuren openen. Armbrust was woensdagochtend te horen bij NPO Radio 1 en is vanavond te zien in Hart van Nederland. Ook staan er artikelen op NU.nl en NH Nieuws met reacties van Armbrust en KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent.

Agressie aan de balie

De Gooise apotheken vragen met hun stille protestactie aandacht voor de agressie aan de balie. Deelnemende apotheekteams willen een signaal afgeven dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de continue doosjeswisselingen en niet leverbare geneesmiddelen. Uitleg hierover leidt regelmatig tot verbaal of fysiek geweld in de apotheek.

De apotheekteams in het Gooi nemen daarom op 1 mei tot 12.00 uur een adempauze om de recepten voor te kunnen bereiden. De KNMP heeft begrip voor apotheken die meedoen aan deze actie.

Meer informatie
– NOS: Protest Gooise apothekers: ‘Schreeuwen en slaan zijn dagelijkse dingen’

– Nu.nl: Apotheken in ’t Gooi dicht gebleven uit protest tegen agressieve cliënten

– NH Nieuws: Apothekers in ’t Gooi sluiten deuren na agressie door medicijntekorten

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *