Start onderzoek kinderwens bij mannen met afweeronderdrukkende medicijnen

By | 02/12/2021

Vanaf 1 december 2021 kunnen mannen die afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken en een kinderwens hebben meedoen aan een onderzoek.

Onderzoek

Bijwerkingencentrum Lareb en het Erasmus MC starten een onderzoek naar de mogelijke invloeden van medicijngebruik bij de man op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het (on)geboren kind.

Bij dit onderzoek krijgen mannen die mee doen elke drie maanden een online vragenlijst. De vragen gaan over de gezondheid, medicijngebruik, leefstijl en kinderwens.

Met dit onderzoek willen wij meer inzicht krijgen over de mogelijke invloeden van medicijngebruik bij de man op de vruchtbaarheid, zwangerschap en het (on)geboren kind.

U kunt zich aanmelden als u een man bent, een kinderwens heeft en afweeronderdrukkende medicijnen gebruikt voor een auto-immuunaandoening of orgaantransplantatie.

Aanmelden

Informatiefolder

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *