Start onderzoek bijwerkingen Rijksvaccinatieprogramma

By | 07/02/2022

Vanaf 11 januari kunnen ouders met kinderen die in 2022 geboren zijn mee doen met een onderzoek naar bijwerkingen. Bijwerkingencentrum Lareb start een onderzoek naar klachten die optreden na vaccinaties in de eerste vier jaar.

Vaccinaties Rijksvaccinatieprogramma (RVP)

Het gaat om de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Gekeken wordt wat voor bijwerkingen optreden, hoelang ze duren en of klachten opnieuw optreden na een volgende vaccinatie.

Onderzoek RVP monitor

Dit onderzoek heet de ‘RVP monitor’ en bestaat uit online vragenlijsten. Met de resultaten van dit onderzoek krijgen ouders en verzorgers in de toekomst betere informatie over bijwerkingen.

Aanmelden

Ouders en verzorgers van een pasgeboren kindje (2022) kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan vanaf de geboorte tot maximaal zes dagen na de eerste vaccinatie rond drie maanden.

Aanmelden kan via www.rvpmonitor.nl

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *