Start landelijk initiatief: Vaccinatiegraad beneden peil?

By | 23/04/2024

Een brede coalitie van zorgprofessionals, brancheorganisaties -waaronder de KNMP-, patiëntenorganisaties en ouderenorganisaties starten met een landelijk initiatief ‘Vaccinatiegraad beneden peil?’.

Gezamenlijk luiden zij, tijdens de European Immunization Week, de noodklok over de afname van de vaccinatiegraad en de uitbraak van infectieziekten in Nederland. In een gezamenlijk pamflet roepen zij Nederlanders op, om zich goed te informeren over vaccineren.  

Rijksvaccinatieprogramma

Aanleiding is de zorgelijke recente situatie rondom het Rijksvaccinatieprogramma voor baby’s en kinderen. Maar ook de verontrustend lage opkomsten van volwassenen als het gaat om vaccinaties tegen influenza, pneumokokken en COVID-19, in het afgelopen najaar.

De coalitie roept de Nederlandse bevolking op om zich goed te informeren over deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma en de volwassenen vaccinaties en om eventuele zorgen te bespreken met zorgverleners. Door gezamenlijk op te staan voor vaccinatie, kan de weerstand tegen ziekten versterken en de gezondheid van velen en onze samenleving beschermen.  

Coalitie

De coalitie bestaat uit de KNMP, KNMG, AJN Jeugdartsen, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Beroepsvereniging van en voor Physician Assistants, Long Alliantie Nederland, Nederlandse Influenza Stichting, Aidsfonds, Longfonds, Stichting voor Afweerstoornissen en ANBO-PCOB.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *