SP stelt Kamervragen over prijsopdrijving medicijnen

By | 27/03/2017

De Tweede Kamerfractie van de SP stelt Kamervragen over de prijsopdrijving van Camcolit, Slow K, Norgalax en Calcitonine. Dit na berichtgeving door de KNMP over de praktijken van Essential Pharmaceuticals.

De SP vraagt aan minister Schippers (VWS) wat zij doet tegen fabrikanten die licenties van medicijnen opkopen en vervolgens een exorbitante prijsstijging doorvoeren over de rug van patiƫnten, die geconfronteerd worden met een hoge bijbetaling. Net als de KNMP vindt de SP deze situatie onacceptabel.

Tweede Kamerleden Henk van Gerven en Renske Leijten willen van de minister weten of er mogelijkheden zijn om het op deze wijze opdrijven van geneesmiddelenprijzen door de farmaceutische industrie te voorkomen. Ze vinden dat eventuele extra kosten vanwege de overstap naar deze medicijnen op de fabrikant te verhalen moeten zijn.

Tenslotte vragen ze de minister om een appreciatie van de handelswijze van fabrikanten die hun licenties hebben verkocht aan Essential Pharmaceuticals om zichzelf vervolgens terug te trekken zodat alleen het dure geneesmiddel nog beschikbaar is.

Lees de Kamervragen van de SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *