Sjoerd Veenstra zorgmakelaar namens 700 apotheken

Geneesmiddelen, geld
Sjoerd Veenstra (55) zal per 1 juni 2014 optreden als algemeen directeur en onafhankelijke zorgmakelaar voor het onderhandelingsinitiatief De Zorgmakelaar Farmacie (DZF).

Sjoerd Veenstra heeft een lange staat van dienst in de farmacie. De afgelopen tien jaar was hij directeur van de ASKA, de associatie van ketenapotheken. Ook was hij bestuurslid bij de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA).

Marco Kortleve, initiatiefnemer DZF: “Wij zijn verheugd dat Sjoerd de leiding gaat nemen en zich aansluit bij DZF. Zijn komst is een belangrijke stap in de verdere opbouw van DZF als volwaardig onderhandelingscollectief namens de apotheken van BENU Apotheken, Alphega apotheek en de Coöperatieve Vereniging Pact.”

Sjoerd VeenstraSjoerd Veenstra, Algemeen directeur De Zorgmakelaar Farmacie.

Veenstra: “Ik zet mijn kennis, kunde en netwerk graag in voor de apotheken van DZF. Met hen én met de zorgverzekeraars wil ik de kwaliteit van de farmaceutische zorg verder verbeteren en een bijdrage leveren aan het versnellen en verbeteren van het contracteerproces.”

Animo onder apotheekhoudenden is groot
De zorgmakelaar voert voor een groot aantal apotheekhoudenden de onderhandelingen met de zorgverzekeraars. Op dit moment hebben bijna 700 apotheken zich aangemeld. Ook vanuit apotheekhoudende huisartsen is er interesse. De Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) treedt op als onafhankelijke adviseur bij het indelen van de apotheken in verenigingen van niet-concurrerende apotheken.

Kortleve: “Het krachtige van DZF is dat de nieuwe zorgmakelaar vanaf begin juni aan zorgverzekeraars precies kan laten zien namens welke apotheken hij komt spreken. Die transparantie is precies wat we beogen.” Met alle verzekeraars zijn inmiddels contacten gelegd en de eerste gesprekken over het initiatief hebben al plaatsgevonden.

Over DZF
De Zorgmakelaar Farmacie is een onafhankelijke zorgmakelaar die namens verenigingen van niet-concurrerende apotheken onderhandelt met zorgverzekeraars. De zorgmakelaar richt zich uitsluitend op de onderhandelingen over farmaceutische zorg en geneesmiddelen. Apotheken die deelnemen aan De Zorgmakelaar Farmacie doen dit voor al hun apotheken en voor de onderhandelingen met alle zorgverzekeraars. Zelfstandige apotheken kunnen deelnemen aan De Zorgmakelaar Farmacie door aangesloten te zijn of zich aan te sluiten bij Alphega apotheek, BENU Apotheken of de coöperatieve vereniging Pact. Bij het samenstellen van de verenigingen wordt gebruik gemaakt van de regels die door de Autoriteit Consument & Markt zijn gepubliceerd.

Author: De Zorgmakelaar Farmacie

De Zorgmakelaar Farmacie is een onafhankelijke zorgmakelaar die namens verenigingen van niet-concurrerende apotheken onderhandelt met zorgverzekeraars. De zorgmakelaar richt zich uitsluitend op de onderhandelingen over farmaceutische zorg en geneesmiddelen. Apotheken die deelnemen aan De Zorgmakelaar Farmacie doen dit voor al hun apotheken en voor de onderhandelingen met alle zorgverzekeraars. De Zorgmakelaar Farmacie maakt bij het samenstellen van de verenigingen gebruik van de regels die door de Autoriteit Consument & Markt zijn gepubliceerd.

One thought on “Sjoerd Veenstra zorgmakelaar namens 700 apotheken

  1. Collette

    Een uitstekend initiatief dat Sjoerd zorgmakelaar is geworden voor deze groeiende groep apotheken. Ik ga er vanuit dat dit leidt tot een grotere onderhandelingskracht aan tafel. De apotheek staat onder steeds grotere druk van zorgverzekeraars, die uiteindelijk toch hun eigen belang op nummer één hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *