SIG Long en SIG HVZ: begeleid patiënten bij stoppen met roken tijdens Stoptober

By | 20/09/2022

De SIG Long en SIG Hart- en Vaatziekten (HVZ) roepen apothekers op om patiënten te begeleiden bij het stoppen met roken tijdens de Stoptobermaand. Dat geldt ook voor het begeleiden van patiënten bij de keuze voor nicotinevervangers en het informeren over de invloed van stoppen met roken op medicatiegebruik. 

Ondersteuningsmateriaal

Voor apothekers die willen meedoen aan Stoptober stelt het Trimbos Instituut gratis ondersteuningsmateriaal beschikbaar. Ook kunnen apothekers voor meer informatie over stoppen met roken terecht op Apotheek.nl

Gezondheidswinst

SIG Long lid en WSO-bestuurder Jos Luërs benadrukt: “Stoppen met roken levert de patiënt grote gezondheidswinst bij het voorkomen van longaandoeningen en hart- en vaatziekten.” Daarbij gaat ook om de e-sigaret.     

Stoptober toolkit 

Met het materiaal in de Stoptober-toolkit kunnen apothekers patiënten motiveren om deel te nemen aan Stoptober. De gratis toolkit bevat onder andere posters en flyers. Daarnaast zijn er ook digitale ondersteuningsmaterialen te verkrijgen, bijvoorbeeld een video voor op het wachtkamerscherm.   

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *