Service Apotheek uniek met eerste StiPCO-accreditatie

By | 04/04/2016

Meer dan 300 openbare apothekers bij Service Apotheek kregen 13,5 StiPCO-stimuleringspunten bijgeschreven voor hun deelname aan de nascholingen voor het nierfunctieproject en het Service Apotheek symposium. Service Apotheek is daarmee de eerste organisatie in de branche die voor zo’n grote groep apothekers een StiPCO-accreditatie krijgt toegewezen. Apothekers ontvangen in 2017 nu een financiële bijdrage per toegekend punt dit jaar.

Topniveau
StiPCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers, bereidt openbaar apothekers voor op de veranderingen in hun beroep. Met als doel de rol als farmaceutisch zorgverlener in de geïntegreerde eerstelijnszorg optimaal in te vullen.

Petra Hoogland, hoofd farmaceutische zorg bij de centrale organisatie ziet de toekenning van de accreditatie als ultieme erkenning: “Competentieontwikkeling is onmisbaar voor ons vak. Er verandert veel, dus blijven we bij Service Apotheek investeren in nascholing. We willen de beste farmaceutische experts blijven en ons topniveau handhaven.”

Twitter
“De volgende dag lazen we op Twitter een fantastische tweet van apotheker Renetta Fransens. Zij had overleg met de huisarts en kon de voorgestelde interventies nog beter onderbouwen naar aanleiding van het symposium. Het ‘geleerde’ werd dus direct in de praktijk gebracht: dat is waarvoor we het doen!” vertelt Petra Hoogland.

Zoals StiPCO bedoeld is
Deze positieve geluiden kwamen ook uit een andere hoek. Marnix Westein, beleidsmedewerker deskundigheidsbevordering bij KNMP was aanwezig tijdens het Service Apotheek symposium van 8 maart 2016 en is vol lof over de aanpak: “Dit is waar StiPCO voor bedoeld is, in kleine groepjes van vijf tot acht apothekers samen aan de slag met medicatiebeoordelingen en reflecteren op de eigen kennis en vaardigheden.”

Author: Service Apotheek

Er zijn in Nederland ongeveer 1.900 apotheken. Daarvan mogen zich op dit moment ruim 425 Service Apotheek noemen. Dat zijn onafhankelijke apotheken, waar de apotheker zelf eigenaar is. De Service Apotheken werken intensief met elkaar samen om u de beste service en zorg te kunnen bieden. In overleg met uw artsen helpt uw Service Apotheker om, samen met een deskundig team, voor u het beste geneesmiddel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *