Service Apotheek stimuleert actieve deelname aan LIM

By | 16/07/2014

Lareb werkt in het LIM-onderzoek (Lareb Intensive Monitoring) samen met diverse apotheekketens en apotheekformules. Zij ondersteunen en stimuleren de deelname aan LIM bij de aangesloten apotheken. Door actieve deelname draagt de apotheek bij aan de kennis over nieuwe geneesmiddelen. Participatie is daarnaast een van de kwaliteitsindicatoren van de KNMP. Het is een manier om de positie als geneesmiddelspecialist te verstevigen.

Service Apotheek
Service Apotheek is met ruim 375 aangesloten apotheken de grootste formule voor zelfstandige apothekers in Nederland. Meer dan de helft van de bij Service Apotheek aangesloten apothekers heeft zich in het verleden aangemeld voor deelname aan Lareb Intensive Monitoring. Daarmee is Service Apotheek de formule met procentueel de meeste deelnemers.

Actief beleid
Service Apotheek voert een actief beleid om er voor te zorgen dat alle bij deze formule aangesloten apotheken zich aanmelden voor LIM en actief patiënten gaan includeren voor een van de geneesmiddelenonderzoeken. Dit initiatief van Service Apotheek draagt in belangrijke mate bij aan de geneesmiddelenveiligheid.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *