Scan App van Mediq bespaart verpleegkundigen veel tijd

By | 06/11/2014

De nieuwe Scan App van Mediq CombiCare maakt een einde aan het tijdrovend invullen van bestel- en verantwoordingsformulieren voor continentiemateriaal. Met een handige app op een tablet, bestellen urologie- en continentieverpleegkundigen in 90 seconden snel en foutloos deze medische hulpmiddelen. Tijd en aandacht gaan nu naar de patiënt en niet naar het handmatig invullen van formulieren.

Mediq werkt samen met zorgprofessionals aan initiatieven om efficiency in de zorg te vergroten. De Scan App is een van de producten die het verschil maken.

Eveline de Ruijter, verpleegkundige in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, werkt al een tijdje met de Scan App van Mediq CombiCare. Zij ervaart de voordelen in de praktijk. “Werken met de Scan App gaat veel sneller dan het met de pen invullen van de formulieren. De Scan App is eenvoudig in gebruik. Ik zie meteen na het scannen van de QR-code de inhoud van het pakket medische hulpmiddelen op het scherm. Bovendien reduceert de app het aantal fouten tot nul: verantwoordingsformulieren komen niet meer retour, dat scheelt ook tijd en veel irritatie! En belangrijker: ik heb nu meer tijd en aandacht voor de patiënt.”

30.000 patiënten
Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 30.000 patiënten na ontslag uit het ziekenhuis een zogenaamde startersset met continentiemateriaal mee. In de set treft de patiënt de onmisbare medische hulpmiddelen aan, zoals kathetermateriaal of absorberende continentiehulpmiddelen. Bestellen, invullen van de verantwoordingsformulieren voor zorgverzekeraars, controleren en afleveren van deze starterssets kost verpleegkundigen in het ziekenhuis echter veel tijd. Tijd die er niet altijd is.

De Scan App werkt snel en eenvoudig. “Op dit moment gebruiken verpleegkundigen in vijf ziekenhuizen naar volle tevredenheid de Scan App”, vertelt Bas Brookman, productmanager van Mediq CombiCare. “Mediq stelt de tablet en de app beschikbaar aan verpleegkundigen. De Scan App werkt onafhankelijk van het automatiseringssysteem van het ziekenhuis en kan dus overal worden ingezet. We verbeteren continu de mogelijkheden van de app en onderzoeken nu of we het systeem voor meer medische hulpmiddelen in het ziekenhuis kunnen gebruiken.”

Tijdens het 15-jarig jubileumsymposium van de V&VN Urologie Verpleegkundigen op 21 november 2014 in het CineMec in Ede toont Mediq CombiCare de nieuwste versie van de Scan App. De Scan App is een van de voorbeelden hoe Mediq samen met zorgprofessionals de efficiency in de zorg wil vergroten.

Author: MEDIQ

Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in veertien landen. Iedere dag verbeteren we de kwaliteit van leven van miljoenen mensen, door ze te voorzien van medische middelen, medicijnen en bijbehorende zorg. Thuis, bij de huisarts, in het ziekenhuis of zorginstelling of via één van onze apotheken. Het bedrijf is opgericht in 1899 en het hoofdkantoor van Mediq is gevestigd in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *