Sanofi Pasteur MSD presenteert onderzoeksresultaten tijdens International Papillomavirus Conference in Malmo

Dit jaar vindt de International Papillomavirus Conference plaats in Malmo van 8 t/m 14 mei. Op dit jaarlijkse congres bespreken experts de laatste stand van de wetenschap met betrekking tot het humaan papillomavirus. Het virus dat onder meer baarmoederhalskanker en genitale wratten veroorzaakt. Tijdens dit congres heeft Sanofi Pasteur MSD een drietal onderzoeksresultaten gepresenteerd.

1. Nieuwe onderzoeksresultaten ondersteunen het bewijs dat Gardasil langdurende bescherming biedt. Uit een fase 2 studie blijkt dat het “one-type HPV 16 proof of principle vaccin” voor Gardasil tot 9,5 jaar na vaccinatie géén klinische ziektebeelden die aan HPV-type 16 gerelateerd zijn, te zien geeft in de onderzoeksgroep.

2. Resultaten van een “observational” studie in Australië laten zien dat reeds één jaar na de start van het nationale vaccinatieprogramma met Gardasil, een substantiële verlaging (bijna halvering) van de incidentie van genitale wratten in de groep vrouwen jonger dan 27 jaar te zien is.

3. Een marktonderzoek onder vrouwen in zes Europese landen laat zien dat vrouwen zullen blijven deelnemen aan het screeningsprogramma voor baarmoederhalskanker (de zogenaamde uitstrijkjes). De resultaten suggereren dat kennis over het vaccin tegen baarmoederhalskanker de kans op deelname aan het screeningsprogramma zou kunnen vergroten.

Ga naar de website van International Papillomavirus Conference

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *