Sanofi-aventis en Kyowa Hakko Kirin tekenen samenwerking- en licentieovereenkomst over de Anti LIGHT humaan monoklonaal antilichaam

Sanofi-aventis en Kyowa Hakko Kirin Co. hebben een samenwerking- en licentieovereenkomst getekend waarmee sanofi-aventis de wereldwijde rechten heeft verkregen over het Anti LIGHT humaan monoklonaal antilichaam*.

Het Anti LIGHT humaan monoklonaal antilichaam bevindt zich momenteel in de preklinische fase. Naar verwachting wordt Anti LIGHT de eerste in zijn klasse voor de behandeling voor colitis ulcerosa** en de ziekte van Crohn. De ontwikkeling wordt mogelijk verder voortgezet voor andere indicaties zoals reumatoïde artritis

“We zijn verheugd met deze overeenkomst met Kyowa Hakko Kirin dat de pijplijn van sanofi-aventis op het gebied van ontstekingen verder zal versterken”, aldus Marc Cluzel, Senior Vice President, Research & Development, sanofi-aventis. “Er zijn essentiële doorbraken op het gebied van ontstekingen, maar helaas hebben niet alle patiënten baat bij deze nieuwe therapieën. Anti LIGHT humaan monoklonaal antilichaam biedt mogelijk een alternatieve therapie voor deze patiënten.”

Sanofi-aventis heeft met deze overeenkomst de exclusieve rechten om het product wereldwijd te ontwikkelen, behalve in Japan en Aziatische landen waar sanofi-aventis en Kyowa Hakko Kirin Co het product samen zullen ontwikkelen.

* Monoklonale antilichamen
Antilichamen (of antistoffen) binden doelgericht aan lichaamsvreemde stoffen, maar ook aan oude of zieke cellen die opgeruimd moeten worden. Monoklonale antilichamen zijn antilichamen die in een laboratorium worden gemaakt.

** Colitis ulcerosa
Colitis ulcerosa is een ontstekingsziekte van de dikke darm die met zweervorming gepaard gaat. Samen met de ziekte van Crohn is het de belangrijkste chronische darmontsteking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *