Samenwerking Nivel en IVM wegens succes verlengd

Cordula Wagner, Ruud Coolen van Brakel
Ondertekening convenant door prof. dr. Cordula Wagner (Nivel) en drs. Ruud Coolen van Brakel (IVM).

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel) continueren hun samenwerking op het gebied van farmaceutische zorg.

De samenwerking draagt zichtbaar bij aan betere zorg door het verbinden van complementaire kernactiviteiten. Daartoe hebben het Nivel en het IVM vorige week hun samenwerkingsconvenant voor de komende drie jaar verlengd.

Convenant

Vanuit het convenant 2018-2021 voerden beide organisaties jaarlijks al zo’n drie tot vijf projecten gezamenlijk uit om de farmaceutische zorg te verbeteren, vaak ook samen met grote consortia.

Dit leidde bijvoorbeeld tot het implementeren van effectieve therapietrouw-interventies in de zorgpraktijk door proeftuinen, tot het terugdringen van het voorschrijven van opioïden en het inzichtelijk maken van verschillen in mate van voorschrijven van antibiotica door huisartsen.

Kracht van de samenwerking

De kracht van de samenwerking schuilt in de aanvullende expertises van beide instituten. Het themagebied Farmaceutische Zorg van het Nivel verwerft en verspreidt daarbij kennis over de structuur en functioneren van de farmaceutische gezondheidszorg, door het verrichten van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Het IVM heeft expertise in het implementeren van opgedane kennis en werkwijzen op het terrein van de farmaceutische en farmacotherapeutische zorg.

Door de vele behaalde successen in de afgelopen jaren hebben het IVM en het Nivel daarom opnieuw hun krachten gebundeld voor de periode 2021-2024.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *