Samen kanker te slim af

By | 05/02/2018
Opening Oncode Institute door Hare Majesteit Konining Máxima.jpg

Hare Majesteit Konining Máxima, General Director Ton Rijnders, Robbert-Jan Stegeman, minister Ingrid van Engelshoven en co-inititiator Réne Kuijten, fotograaf Bas Uterwijk.

Koningin Máxima heeft op maandag 5 februari 2018 het virtuele instituut Oncode Institute geopend waar 560 academische onderzoekers de code van kanker kraken om het verschil te maken voor patiënten.

Oncode Institute

Met de lancering van Oncode Institute verenigen Nederlandse toponderzoekers op het gebied van kanker zich om het verschil te maken voor de patiënt. Dit onafhankelijke instituut, richt zich op drie pijlers: excellent onderzoek, intensieve samenwerking en behandelmethoden sneller in de kliniek krijgen.

https://vimeo.com/254339408

Doelstelling

Het doel is om fundamentele inzichten over kanker zo efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg. De komende vijf jaar investeert KWF Kankerbestrijding, samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Health~Holland, NWO en ZonMw in totaal €120 miljoen in Oncode Institute.

Motto Oncode Institute: “Outsmarting cancer, impacting lives.”

Author: Oncode Institute

Oncode Institute brengt de top uit het Nederlands kankeronderzoek samen om versneld de code van kanker te kraken. Het baanbrekende, virtuele instituut verbindt fundamentele doorbraken met klinische uitdagingen. Dit mondt sneller en vaker uit in nieuwe, betere en betaalbare methoden om kanker op te sporen en te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *