Roche neemt mySugr over

By | 06/07/2017
mySugr App

Overeenkomst leidt tot vorming van belangrijkste open platform voor digitaal diabetesmanagement.

Roche en mySugr hebben een overeenkomst getekend waarmee Roche alle aandelen van mySugr Gmbh overneemt. mySugr is een van de belangrijkste mobiele diabetesplatforms in de markt met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd.

mySugr
mySugr wordt nu integraal onderdeel van het nieuwe platform van Roche voor digitale diabeteszorg en –ondersteuning waar mensen met diabetes centraal staan. Met de overname kan Roche zijn leidende positie op het gebied van diabetesmanagement verder versterken.

“We zijn ontzettend blij met deze overeenkomst. We kunnen nu binnen een open platform patiëntoplossingen bieden om nog beter de onbeantwoorde vragen van mensen met diabetes te beantwoorden. Ons doel is mensen met diabetes te ondersteunen zodat ze vaker binnen hun ideale glucosedoelwaarden zitten en zo de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren”, zegt Roland Diggelmann, CEO Roche Diagnostics. “We werken al sinds 2014 samen met mySugr en er is een mooie match in cultuur. We zijn beiden zeer toegewijd bezig om diabetesmanagement naar een hoger niveau te tillen en echt een verschil te maken in het onder controle krijgen van diabetes.”

“We zijn met mySugr gestart om onze dagelijkse problemen met diabetes op te lossen en diabetestherapie simpeler te maken met behulp van smartphones”, zegt Frank Westermann, CEO en medeoprichter van mySugr. “Voor tot nu toe meer dan een miljoen gebruikers heeft het team van mySugr een wezenlijke behoefte ingevuld. Met de diabetesexpertise en het wereldwijde netwerk van Roche kan mySugr verder uitgroeien tot een onmisbaar maatje voor een leven zonder gedoe.”

Diabetesmanagement
mySugr wordt een kernonderdeel van de geïntegreerde diabetesmanagementstrategie van Roche. Het blijft naar verwachting wel een afzonderlijke juridische entiteit met een open platform voor alle diabeteshulpmiddelen en –diensten. Gebruikers kunnen nog steeds hun bloedglucosegegevens automatisch uploaden van hun eigen apparaat naar de mySugr dagboek-app en die gegevens delen met zorgprofessionals en hulpverleners.

Over mySugr
mySugr werd in 2012 opgericht en is gespecialiseerd in allround zorg voor mensen met diabetes. De apps en services van mySugr vormen een perfecte combinatie van diabetescoaching, therapiemanagement, onbeperkte teststrips, geautomatiseerde datatracking en naadloze integratie met een groeiend aantal medische hulpmiddelen die de dagelijkse belasting van het leven met diabetes verlichten. De mySugr app is beschikbaar in 52 landen en 13 talen.

Downloaden
– Apple iTunes: mySugr
– Google Play: mySugr

Author: Roche

Roche is een internationale researchgeoriënteerde healthcare onderneming. Roche is actief in de verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten. Als een van ’s werelds grootste biotechnologiebedrijven brengt Roche onderscheidende medicatie op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *