Rivastigminepleisters en huidreacties na omzetting van Exelon naar Permente

By | 13/08/2014

Rivastigminepleisters worden gebruikt voor de behandeling van lichte tot matig ernstige dementie bij de ziekte van Alzheimer. Het optreden van huidreacties is een bekende bijwerking van rivastigminepleisters.

Lareb ontving verschillende meldingen van huidreacties (roodheid, uitslag, jeuk, blaren) korte tijd na omzetting van rivastigminepleisters van het merk Exelon® naar rivastigminepleisters van het merk Permente®. De betreffende patiënten ondervonden geen klachten tijdens het gebruik van rivastigminepleisters van het merk Exelon®.

De ernst van de huidreacties varieerde tussen de verschillende meldingen. Mogelijk spelen verschillen in de hulpstoffen van beide pleisters een rol bij het optreden van huidreacties.

Meer informatie
Analyse van de meldingen

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *