Relvar Ellipta per 1 mei 2014 vergoed in Nederland

By | 05/05/2014

Onderhoudsbehandeling in een éénmaal daagse dosering voor patiënten met astma en patiënten met COPD met een 24 uurs effectiviteit wordt werkelijkheid.

Vanaf 1 mei 2014 is Relvar® Ellipta® in Nederland vergoed. De beschikbaarheid van dit geneesmiddel in Nederland betekent dat patiënten vanaf 12 jaar met astma of COPD door de aanhoudende 24-uurs effectiviteit nog maar eenmaal daags hoeven te inhaleren met een makkelijk te gebruiken inhalator 1-4.

Rudolf van Olden, Medisch Directeur GSK: “Bij de ontwikkeling van dit nieuwe middel tegen luchtwegklachten hebben we ons gericht op de dagelijkse behoeften van patiënten met astma en COPD. Zij willen het liefst zo min mogelijk aanpassingen en onderbrekingen in hun dagelijks leven als gevolg van hun chronische ziekte. We weten dat veel patiënten worstelen met het onder controle brengen van hun astma of COPD. 54% van de patiënten met astma heeft moeite met het feit dat de klachten hun leven beïnvloeden en dat zij hun levensstijl moeten aanpassen5. Effectiviteit en gebruiksgemak stonden daarom bij de ontwikkeling van dit middel voorop.”

Werkingsmechanisme
Relvar® is een nieuw combinatiepreparaat bestaande uit een inhalatiecorticosteroïd (fluticasonfuroaat) en een langwerkende-beta2-agonist (vilanterol). Fluticasonfuroaat helpt bij het verminderen van ontstekingsreacties in de luchtwegen en vermindert daarmee het risico op exacerbaties. Vilanterol is een bronchodilator die de luchtwegspieren ontspant, hierdoor kunnen de patiënten makkelijker ademen.

De Ellipta® is een gebruiksvriendelijke inhalator die zorgt voor een zeer stabiele afgifte van het geneesmiddel in de longen van patiënten met astma en COPD, ongeacht de hevigheid van hun astma en COPD klachten.

Author: GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline (GSK) is een internationaal healthcare bedrijf met een missie: we willen mensen in staat stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven. We leveren innovaties die waardevol zijn voor de maatschappij. De vaccins, geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor consumenten die we onderzoeken en ontwikkelen kunnen de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren, en ze uiteindelijk helpen om een rijk leven te leiden en bij te dragen aan de welvaart van de gemeenschap waar ze deel van uitmaken.

One thought on “Relvar Ellipta per 1 mei 2014 vergoed in Nederland

  1. Gera

    Sinds een dag in gebruik, wat ben ik blij heb weer lucht voor mij een wonder middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *