Regeling verstrekking zelftesten voor mensen in thuisisolatie

By | 23/07/2021

Apothekers kunnen vanaf woensdag 28 juli 2021 zelftesten verstrekken voor mensen die in thuisisolatie zijn en nog niet volledig ingeënt kunnen zijn of op medisch advies (nog) niet zijn ingeënt.

De verstrekking vindt plaats via een regeling ‘Zelftesten bij thuisisolatie’. Deze regeling is een aanvulling op de bestaande regeling voor de verstrekking van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM).

Zelftesten bij thuisisolatie

De verstrekking van het pakket ‘Zelftesten bij thuisisolatie’ is niet receptplichtig. Er geldt echter wel een maximum van één pakket (25 stuks) per persoon per maand.

In de G-Standaard is hiervoor een ZI-nummer (‘COVID-19 zelftests pakket’, 17028302) opgenomen. Op basis van dat nummer kunnen apothekers de pakketten op de gebruikelijke wijze bestellen bij de groothandels.

De vergoedingsregeling is gelijk aan de PBM Pakketten Korte termijn en Lange termijn die apothekers sinds mei 2020 kunnen verstrekken op grond van een richtlijn.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *