Recall Nexium 20 mg maagsapresistente tabletten

By | 26/03/2021

Grünenthal b.v. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om Nexium 20 mg maagsapresistente tabletten, 30 stuks in flacon (ZI-nummer 14611198) met onmiddellijke ingang terug te roepen op apotheekniveau. De recall betreft alleen charge 01430R in flaconverpakking. Andere charges en andere verpakkingstypen zijn niet bij deze recall betrokken.

Reden recall

De reden voor de recall is een fout in de bedrukking van de omverpakking. De omdoos van de flacon met charge 01430R vermeldt daardoor ten onrechte dat Nexium 20 mg overeenkomt met esomeprazol 40 mg. De tabletten zelf voldoen aan de specificaties, zodat er geen risico bestaat voor de patiënt. Om verwarring te voorkomen is besloten tot een recall op apotheekniveau.

Apothekers wordt verzocht:

  1. hun voorraad te controleren op aanwezigheid van bovengenoemde charge;
  2. aanwezige verpakkingen uiterlijk 9 april 2021 via de groothandel te retourneren.

Beschikbaarheid

Door de recall wordt tijdelijk een beschikbaarheidsprobleem verwacht van de flaconverpakking van 30 stuks. Actuele informatie vindt u op www.farmanco.knmp.nl.

Meer weten

Bij vragen kunt u contact opnemen met Grünenthal b.v. via kwaliteit.nl@grunenthal.com, tel. 030 60 46 370, of met de LNA-helpdesk via lna@knmp.nl, tel. 070 37 37 370.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *