Recall fosfaatdrank 1 mmol/ml ongeconserveerd DMB

By | 10/02/2021

GMP apotheek De Magistrale Bereider heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om met onmiddellijke ingang fosfaatdrank 1 mmol/ml ongeconserveerd terug te roepen op patiëntniveau. Het betreft een drank met ZI-nummer 15966941. De recall betreft uitsluitend de charge 20B0D. Deze charge is uitgeleverd in de periode van eind mei 2020 tot eind december 2020.

Reden recall

De reden voor de recall is een mogelijke microbiologische contaminatie met schimmel. De betreffende charge wordt teruggeroepen op patiëntniveau.

Lees de brief van GMP apotheek De Magistrale Bereider 

Alleen apotheken die de betrokken charge van GMP apotheek De Magistrale Bereider geleverd hebben gekregen in de aangegeven uitleverperiode, ontvangen gericht de betreffende recall brief van GMP apotheek De Magistrale Bereider.

Benaderde apothekers wordt verzocht om:

  1. de voorraad te controleren op aanwezigheid van verpakkingen fosfaatdrank 1 mmol/ml ongeconserveerd van GMP apotheek De Magistrale Bereider uit de genoemde charge en deze in quarantaine te plaatsen;
  2. na te gaan bij patiënten of zij een verpakking uit de genoemde charge in hun bezit hebben, en zo ja, deze om te ruilen voor een niet bij deze recall betrokken product;
  3. alle verpakkingen, indien aanwezig, te retourneren aan Fagron. Zie het terugroep antwoordformulier bij de OHE brief.

Beschikbaarheid

Door de recall wordt van de niet-geconserveerde drank een beschikbaarheidsprobleem verwacht.

Zie KNMP Farmanco voor de actuele beschikbaarheid

Patiëntencontact

Om uw patiënten snel te kunnen opsporen heeft de SFK een search klaargezet.

Naar de SFK-search

Meer weten

Bij vragen kunt u contact opnemen met Fagron via 0883311153 of qc@fagron.nl of met de LNA-helpdesk via lna@knmp.nl, tel. (070) 37 37 370.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *