Reactie gevraagd op Raamplan Farmacie

By | 07/03/2016

Van 7 maart tot 8 april 2016 organiseert de KNMP een open consultatieronde voor het Raamplan Farmacie 2016. Dit raamplan bevat de gezamenlijke eindtermen voor de universitaire opleiding tot basisapotheker in Nederland en is door de farmacieopleidingen in samenwerking met de KNMP opgesteld. KNMP-leden en andere geïnteresseerden kunnen per e-mail reageren via: raamplan@knmp.nl.

Aansluiting opleiding en beroep verbeteren
De KNMP en de farmacieopleidingen in Nederland beschrijven met het Raamplan Farmacie 2016 en het bijbehorende Domeinspecifieke Referentiekader Farmacie eenduidig het basisberoep van apotheker en de aansluiting van opleiding op de praktijk voor de komende jaren. Het Raamplan gebruikt het CanMEDS competentiemodel voor het formuleren van de competenties die een basisapotheker bij afronding van de universitaire opleiding moet beheersen. Het Domeinspecifiek Referentiekader beschrijft het kennisdomein van de farmacie, de wettelijke kaders en in grote lijnen de doelstellingen en aard van de bachelor- en masteropleidingen farmacie.

Breed draagvlak
Reden voor deze open consultatieronde is dat de KNMP en farmacieopleidingen graag een breed draagvlak onder apothekers willen voor zowel het Raamplan Farmacie 2016 als het Domeinspecifiek Referentiekader.

Zij zijn benieuwd naar de reacties vanuit de beroepspraktijk op de plannen en nodigen apothekers daarom ook van harte uit om vóór 8 april 2016 te reageren op beide documenten. U kunt uw commentaar per mail sturen naar: raamplan@knmp.nl.

De projectgroep zal het binnengekomen commentaar bespreken en waar relevant verwerken in de definitieve versie van beide documenten. Het Raamplan Farmacie 2016 en het Domeinspecifiek Referentiekader zullen op 21 juni 2016 tijdens het Landelijk Farmaceutisch Onderwijscongres worden gepresenteerd.

Samenvatting downloads
Domeinspecifiek Referentiekader Farmacie versie mrt 2016 beschrijft het kennisdomein van de farmacie, de wettelijke kaders en in grote lijnen de doelstellingen en aard van de bachelor- en masteropleidingen farmacie.

Domeinspecifiek referentiekader Farmacie

Raamplan Farmacie 2016 versie mrt 2016 beschrijft de landelijke eindtermen van de universitaire opleiding tot basisapotheker op basis van het CanMEDS competentiemodel.

Raamplan farmacie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *