Radboudumc aandeelhouder in apotheek A15

By | 20/11/2019

Het Radboudumc is per 1 november 2019 aandeelhouder geworden in Apotheek A15. Hiermee krijgen de drie aandeelhouders (ErasmusMC, UMC Groningen en Radboudumc) ieder een gelijk belang van 33% in deze landelijk opererende apotheek die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van unieke geneesmiddelen.

Unieke geneesmiddelen

Door middel van deze deelneming stelt het Radboudumc de toegang tot unieke geneesmiddelen die niet in de markt verkrijgbaar zijn, veilig voor patiëntenzorg en academisch klinisch onderzoek.

“Dit past naadloos in de Radboudumc-visie op farmaceutisch specialistische patiëntenzorg en het academisch medische netwerk”, aldus ziekenhuisapotheker en hoofd apotheek Remco de Jong van het Radboudumc.

Apotheek A15

Apotheek A15 is een state-of-the-art bereidingsapotheek die bouwt aan veilige, hoogwaardige en betaalbare zorg door unieke apotheekbereidingen te ontwikkelen en snel beschikbaar te maken voor ziekenhuizen en hun patiënten. Momenteel levert de 5 jaar jonge organisatie geneesmiddelen aan ongeveer 80 ziekenhuizen en meer dan 200 apotheken.

“Met de toetreding van het Radboudumc wordt de slagkracht van Apotheek A15 vergroot”, zo stelt apotheker en A15-directeur Reinout Schellekens. “Onze missie is om geneesmiddelen die er anders niet zouden zijn voor artsen en patiënten beschikbaar te stellen tegen een maatschappelijk aanvaardbare prijs. Investeringen in de ontwikkeling van bijzondere geneesmiddelen en nieuwe productiemethoden worden nu nog beter haalbaar”.

Author: Radboudumc

Het Radboudumc is een universitair medisch centrum. Voor ons is de mens en zijn of haar kwaliteit van leven het vertrek- en eindpunt. Bij alles wat we doen. We bieden onze patiënten topklinische en topreferente zorg en hebben een belangrijke maatschappelijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde. Het Radboudumc wil voorop lopen in, of een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook ‘To have a significant impact on healthcare’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *