Positieve resultaten na behandeling met otamixaban van patiënten met acuut coronair syndroom

De resultaten van een fase II studie (SEPIA-ACS1/ TIMI-42) tonen een belangrijke bijdrage van otamixaban op het verminderen van het risico op cardiovasculair overlijden, een tweede hartaanval of op andere cardiovasculaire complicaties bij patiënten met acuut coronair syndroom*.

In de studie is de effectiviteit en de veiligheid van otamixaban vergeleken met de huidige standaardbehandeling van patiënten met acuut coronair syndroom (ACS). De resultaten tonen bij de patiënten die otamixaban kregen een risicoreductie van 27 tot 42 % op het krijgen van ACS complicaties. De resultaten van de SEPIA-ACS1/ TIMI-42 zijn gepresenteerd tijdens het ESC-congres (European Society of Cardiology) in Barcelona en zijn tevens on-line gepubliceerd in The Lancet.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het volledige Engelstalige persbericht van sanofi-aventis.

* Acuut coronair syndroom (ACS), waaronder hartaanvallen en instabiele angina pectoris (pijn op de borst), is een veel voorkomende doodsoorzaak in de Europese Unie, met meer dan 741.000 sterfgevallen per jaar. Acuut coronair syndroom is een belangrijk gevolg van coronaire atherosclerose, een kransslagaderaandoening, waarbij arteriën die het hart voorzien van zuurstof verstopt of vernauwd raken. Het begrip ‘acuut coronair syndroom’ omvat zowel het acute myocardinfarct (AMI) als instabiele angina pectoris (IAP).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *