Populariteit Mijnmedicijn.nl neemt toe door Mexicaanse Griep

Met de Mexicaanse Griep veel in het nieuws en de niet te voorkomen onzekerheden onder het volk, blijkt dat er nu meer dan anders een sterke behoefte is aan het delen van ervaringen van medicijngebruik; mits dit op een betrouwbare en onafhankelijke wijze wordt aangeboden. De website Mijnmedicijn.nl is de afgelopen tijd enorm gegroeid doordat mensen hun ervaringen graag willen delen en – nog belangrijker – de ervaringen van anderen kunnen bekijken. Mijnmedicijn bevat inmiddels duizenden meningen over medicijngebruik. Deze informatie wordt onder andere weergegeven op apotheek.nl, de website van de apothekersorganisatie KNMP.

Mijnmedicijn.nl is de site waar mensen gebruikerservaringen kunnen delen. Voor veel mensen is het prettig om te weten dat ze niet alleen zijn in hun ervaringen. Met die wetenschap kunnen zij hun apotheker om advies vragen hoe nog doelmatiger met de medicijnen om te gaan.

Mijnmedicijn.nl is sinds medio 2008 een onderdeel van een internationaal platform met medicijnervaringen. De basis ligt in Nederland en is gestart door Wendela Wessels, apotheker. Zij was het niet eens met het tekort aan begrijpelijke informatie, op het niveau van patiƫnten, waardoor de therapietrouw in het geding kwam. Vanwege deze betrokkenheid is het cruciaal dat de websites onafhankelijk zijn en dat ook uitstralen. Daarnaast wordt elke binnengekomen mening door een apotheker nagekeken om de kwaliteit van de websites te borgen. Door deze benadering is mijnmedicijn onderdeel van het grootste Europese platform met medicijnervaringen.

Het platform mijnmedicijn is gebaat bij aanzienlijke aantallen ervaringen met medicijnen en mensen die ervaringen met medicijnen zoeken. Om mijnmedicijn nog meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek wordt er tevens gestart met een langdurige mediacampagne op Radio 538. Op deze manier groeit de inhoud van mijnmedicijn.nl tot een waardevolle informatiebron voor zowel patiƫnten als zorgverleners.

One thought on “Populariteit Mijnmedicijn.nl neemt toe door Mexicaanse Griep

  1. Pingback: Populariteit Mijnmedicijn.nl neemt toe door Mexicaanse Griep | Mexicaanse Griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *