Poliklinische apotheek UMC Utrecht bestaat vijf jaar

By | 01/02/2018

Op 1 februari 2013 opende de poliklinische apotheek van het UMC Utrecht de deuren. Bij de start lag de focus op het organiseren van de overhevelingen en het inrichten van de processen op de werkvloer. Inmiddels geeft de poliklinische apotheek in samenwerking met de ziekenhuisapotheek en diverse afdelingen binnen het UMC Utrecht volop invulling aan specialistische zorgpaden.

Het team van 10 enthousiaste collega’s dat 5 jaar geleden is gestart in de poliklinische apotheek is inmiddels ruim verdubbeld naar 25 medewerkers. Dagelijks worden er zo’n tweehonderd patiënten geholpen aan de balie. Daarnaast worden er diverse taken uitgevoerd in de backoffice, zoals het klaarmaken van ontslagmedicatie en het voorbereiden van infuustherapie in de thuissituatie. Poliklinisch apothekers Eward Melis, Stefanie Janssen en Cecile Claus zijn trots op wat er de afgelopen jaren bereikt is: “We hebben een ontzettend betrokken team, dat zich elke dag inzet voor de beste zorg voor onze patiënten”.

De missie van de Apotheek van het UMC Utrecht luidt: ‘Geïnspireerd en verantwoordelijk leveren wij waardevolle en grensverleggende (geneesmiddelen)zorg voor onze patiënten’. De poliklinische apotheek geeft invulling aan deze missie door het leveren van specialistische farmaceutische zorg. De focus ligt hierbij op de specialistische patiënt die chronisch onder behandeling is bij het UMC Utrecht. Een mooi voorbeeld hiervan is het zorgpad voor de longtransplantatie patiënt. De samenwerking tussen de longgeneeskunde, ziekenhuis- en poliklinische apotheek is in 2016 beloond met de KNMP zorginnovatieprijs.

Author: UMC Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van Nederlands grootste academische zorginstellingen. We bieden de beste gezondheidszorg voor patiënten van nu en werken aan een gezonde samenleving in de toekomst. Onze organisatie heeft drie kerntaken: zorg, onderzoek en onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *