Poliklinische Apotheek RKZ ontvangt een 8.2

Poliklinische Apotheek RKZ

Sinds augustus 2015 kunnen patiënten bij ontslag uit het ziekenhuis of na een poliklinisch bezoek terecht bij de Poliklinische Apotheek RKZ (Rode kruis Ziekenhuis) voor o.a. voorgeschreven genees- en hulpmiddelen.

De klanten van de Poliklinische Apotheek zijn zeer tevreden. Gemiddeld waarderen zij de apotheek met een 8.2. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek, dat onlangs is uitgevoerd door Argo Klantmonitor onder de klanten van de apotheek. Dit is een significant betere score dan het landelijk gemiddelde van 7.8. De Net Promoter Score (NPS), ofwel de maat voor de waarschijnlijkheid dat de klant de apotheek zal aanbevelen, is ook zeer goed: 35.6. Het landelijk gemiddelde ligt op 20.8.

De klanten zijn goed te spreken over de medewerkers van de Poliklinische Apotheek. Uit het onderzoek komt naar voren dat de medewerkers goed luisteren, de tijd nemen voor de klant en begrijpelijk kunnen uitleggen hoe de medicijnen moeten worden gebruikt.

Apotheker Korving: “We zijn heel trots op dit resultaat. Het is ons eerste jaar en we krijgen nu al zo’n mooi cijfer. We vinden goede service verlenen belangrijk en uit dit onderzoek is gebleken dat we heel goed op weg zijn.”

De Poliklinische Apotheek RKZ is gevestigd in het atrium van het ziekenhuis. Naast geneesmiddelen op recept, verkoopt de apotheek ook zelfzorggeneesmiddelen, zoals pijnstillers, neusdruppels en hoestdranken.

Author: Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond en maakt onderdeel uit van het Zorg van de Zaak-netwerk. Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top. Het ziekenhuis is gevestigd in Beverwijk en heeft een polikliniek in Heemskerk. Bij ons staat de patiënt centraal. We proberen de kwaliteit van de zorg steeds te verbeteren. Daarnaast willen we een zo volledig mogelijk pakket aan professionele zorg bieden. Daarom werken we nauw samen met huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen en andere zorgorganisaties in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *