Pim Pam Preferent

Ter opleuking van ons apothekersberoep is een nieuw spel bedacht: Pim Pam Preferent. De spelregels zijn eigenlijk bij niemand echt goed bekend en worden, zoals zo vaak bij spelletjes, regelmatig naar de hand van de speler met de grootste mond gezet. Winnaar is de speler die het meeste geld verdient, maar spelers die slecht tegen hun verlies kunnen, kunnen zich ook winnaar voelen als ze het spel zoveel mogelijk weten te frustreren.

Het grappige aan het spel is dat er één speler is die helemaal niet mee mag doen voor de winst. Deze speler moet alle activiteiten die de anderen ondernemen gelaten over zich heen laten komen, tot grote hilariteit van de andere spelers. Het spel wordt officieel gespeeld met een scheidsrechter, maar het is de kunst van de spelers om onderling de spelregels zo af te spreken, dat de scheidsrechter er niks meer van begrijpt en zich er dus maar niet meer mee bemoeit.

Onlangs is weer een nieuwe speelronde in de nationale competitie afgerond. Regerend kampioen UVIT koos voor een strategische onderhandse-tender-aanval. Teva leek te verliezen, maar mocht zich tot moreel overwinnaar kronen dankzij haar nutteloze-taxeprijsverlaging-strategie. In een prachtige eindstrijd staken beide spelers elkaar naar de kroon in het frustreren van de niet-opgestelde speler Apotheker. Haha, deze moest weer met kleren aan onder de koude douche! Zoals gebruikelijk ging het spel weer veel te snel voor scheids NZa.

De Pim Pam Preferent-competitie bevindt zich inmiddels in een spannende en beslissende fase. Blijven de arrogante koplopers volharden in hun laffe spel om de winst, of gaan ze proberen de sympathie van de andere spelers terug te winnen? Slaan de achtervolgers hun handen ineen, of laten ze zich failliet spelen? En gaan de scheidsrechters nu eindelijk een fatsoenlijke cursus volgen, of komt er een omkoopschandaal aan het licht? Zeker is wel dat vele bankzitters de herfst niet ongeschonden zullen halen.

Auteur: Jos Lüers, hoofdredacteur van Pharma Selecta
Bron: Pharma Selecta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *