PharmaSwap wint Samen Voorop Award

By | 16/06/2022

PharmaSwap, een initiatief om verspilling van dure geneesmiddelen tegen te gaan, heeft de Samen Voorop Award gewonnen in de categorie ‘duurzaamheid’. De initiatiefnemers, apothekers Piter Oosterhof en Jelmer Faber, namen een cheque ter waarde van €10.000 in ontvangst van Coöperatie VGZ als stimulans voor hun succesvolle bijdrage aan het voorkomen van medicijnverspilling.

Samen Voorop Award

VGZ vraagt met deze award meer aandacht voor zorgaanbieders en hun mooie innovaties.

Juryvoorzitter Cas Ceulen, chief health officer van Coöperatie VGZ: “PharmaSwap kreeg in de categorie duurzaamheid de meeste publieksstemmen. Hun deelmarktplaats voor medicijnen is een prachtig initiatief dat we van harte ondersteunen.” 

PharmaSwap

Na overlijden van patiënten en doordat therapieën stoppen houden apotheken en leveranciers vele dure geneesmiddelen over, die na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum worden vernietigd. PharmaSwap heeft daarom een gratis deelmarktplaats ontwikkeld voor de vraag naar en aanbod van geneesmiddelen voor apothekers. Door de aanwezige voorraad beter te benutten draagt PharmaSwap bij aan een aanzienlijke verlaging van zorgkosten en verduurzaming van de gezondheidszorg.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *