Pfizer’s HTAcademy Studiebeurs Programma in 2010 ook voor Nederlandse wetenschappers

Vanaf dit jaar kunnen ook jonge Nederlandse wetenschappers op het terrein van Health Technology Assessment (HTA) meedingen naar een Pfizer HTAcademy studiebeurs. Het gaat om een nationale studiebeurs ter waarde van €5.000. De winnaar maakt bovendien kans op een internationale studiebeurs van €20.000. Onderzoeksvoorstellen kunnen worden ingediend tot 7 april 2010.

De HTAcademy beoogt een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van onderzoekers en aan de multidisciplinaire evaluatie van medische innovaties. Vanwege het succes van de HTAcademy in Duitsland is deze nu uitgebreid naar onder andere Nederland, om zo ook internationale kennisuitwisseling te bevorderen. De Pfizer HTAcademy studiebeurzen 2010 worden in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland uitgereikt.

“Om optimaal gebruik van bestaande en nieuwe geneesmiddelen voor bijvoorbeeld kanker, pijn of reuma, te stimuleren, wordt naast de medische ook naar de economische, maatschappelijke en andere implicaties van geneesmiddelengebruik gekeken”, zegt Willem Jan Meerding, Public Affairs, Pfizer bv.

In de gezondheidszorg is steeds meer mogelijk, de bevolking vergrijst en de behandeling van patiënten wordt steeds complexer.

“Het gebruik van HTA methoden om behandelbeslissingen te evalueren blijkt nuttig. Maar om aan de steeds hogere eisen in de zorg te voldoen moeten deze methoden zelf ook verder ontwikkeld worden. Als innovatief en toekomstgericht farmaceutisch bedrijf ondersteunt Pfizer deze ontwikkeling, en hopen wij dat de HTAcademy hieraan bijdraagt”, aldus Meerding.

Prof. Maarten Postma, hoogleraar Farmaco-economie aan de Universiteit Groningen en lid van de wetenschappelijke commissie, voegt hieraan toe: “Gelukkig wordt HTA-onderzoek steeds belangrijker als het gaat om medische zorg al of niet te vergoeden. Om aan de toenemende vraag aan HTA professionals te voldoen, is het van belang te investeren in expertise ontwikkeling en carrièrekansen. Zowel in de publieke als in de private sector.”

Binnen de Pfizer HTAcademy wordt samengewerkt met vooraanstaande HTA experts uit de deelnemende landen. Deze experts hebben zitting in de wetenschappelijke commissie en selecteren de winnaars van de studiebeurzen.

Uitgebreide informatie over het HTAcademy studiebeurs programma, inclusief alle benodigde documenten om voor de beurs in aanmerking te komen, is te vinden op www.htacademy.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *