Peter de Jong van Kring-apotheek vertrekt

Directeur Peter de Jong van Kring-apotheek BV legt per 1 augustus aanstaande zijn functie neer. Een opvolger wordt gezocht. De heer De Jong verlaat op eigen verzoek de organisatie om zich te bezinnen op zijn toekomst.

Peter de Jong is ruim zes jaar werkzaam geweest voor Kring-apotheek. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de versterking van de bekendheid van de Kring-apotheken in Nederland. Onder zijn leiding groeide het aantal Kring-apotheken met ruim 40%.
De aandeelhouders van Kring-apotheek BV, Alliance Healthcare Nederland en Verenigde Kring-apothekers Nederland (VKAN), betreuren maar respecteren zijn vertrek. Peter de Jong blijft tot 1 augustus in functie om lopende zaken af te handelen en betrokken te zijn bij zijn opvolging.

Over VKAN en Kring-apotheek BV
De Kring-apotheekformule is een groeiend collectief van 318 apotheken die samen bouwen aan een vooruitstrevend klant- en zorggericht apotheekconcept. Kring-apotheek is met een marktaandeel van bijna 20% de marktleider in Nederland. Alliance Healthcare Nederland en Verenigde Kring-apothekers Nederland (VKAN) zijn de aandeelhouders van Kring-apotheek BV

3 thoughts on “Peter de Jong van Kring-apotheek vertrekt

 1. Erik

  “een groeiend collectief van 318 apotheken”
  Volgens mij verliezen ze alleen apotheken op dit moment.

 2. Jan

  Peter zal een gemis worden voor de Kring. Hij was de kapitein op het steeds groter wordende schip. Ik hoop niet dat het schip gaat breken en daardoor gaat zinken want Peter heeft het kwaliteitsbegrip Kring in Nederland op de kaart gezet. Peter succes verder!

 3. A Jansen

  “Van Gerven (SP) constateert dat de kortingen en bonussen niet zullen verdwijnen bij vrije prijzen. Daar is de Minister echter niet ongerust over. Er is een zorgplicht va de zorgverzekeraar m.b.t. bereikbaarheid van de farmaceutische zorg. Als we echter nu over de hele linie het tarief verhogen is wel de spreiding van apotheken verzekerd, maar hij heeft liever een selectief beleid inzake de spreiding van apotheken.”

  “Als de vergoedingslimiet voor deze geneesmiddelen verdwijnt bestaat het risico, dat ze iets duurder worden, maar de WGP verhindert dat. Er is geen financieel risico. Als het duurder zou worden, zetten we deze geneesmiddelen weer terug in het GVS.”

  “Daarom ook uitstel tot 2011 om de tarieven los te laten. Om de onderhandelingen te stimuleren moeten apothekers en zorgverzekeraars dezelfde taal spreken. Deze taal moet ontwikkeld worden door de NZa om beide partijen bij elkaar te brengen.”

  Citaten uit het verslag Algemeen Overleg 25 juni 2009 van Minister A Klink.

  Peter de Jong verlaat als Kapitein het zinkend schip. Tegen deze superstorm is geen eer te behalen. A Klink kondigt tussen neus en lippen de koude sanering van x aantal apotheken aan: selectief beleid inzake spreiding van apotheken.

  De gereguleerde markt a la VWS in actie. Palingboeren en Nertsfokkers worden tenminste netjes betaald voor bewezen diensten.

  Vraag is nu waar Peter de Jong zal opduiken? Nieuwe uitdaging? Bij een zorgverzekeraar of bij de Overheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *