Patiëntenfolder merkloze medicijnen populair

De folder ‘Antwoorden op vragen over merkloze medicijnen’ voorziet in een behoefte. De eerste 45.000 exemplaren zijn binnen een maand na publicatie op. Nieuwe bestellingen verwacht het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) nog steeds binnen 2 weken te kunnen leveren.

Over merkloze medicijnen, ook wel generieken genoemd, bestaan veel vragen bij patiënten en consumenten. De antwoorden daarop staan in een folder met eenvoudige tekst en veel beeld. Het CBG heeft deze samen met 10 patiëntenorganisaties dit voorjaar ontwikkeld. Met de folder wil het CBG een bijdrage leveren aan het vertrouwen in en goed gebruik van merkloze medicijnen.

Artsen, apothekers en patiënten geven aan blij te zijn met de folder. Ze waarderen het duidelijke taalgebruik en gebruik van afbeeldingen. Apothekers geven hem graag mee aan patiënten die vragen over merkloze medicijnen hebben, vooral bij wisselen van merk.

Wilt u ook folders bestellen? Artsen, apothekers, en patiëntenorganisaties kunnen de folder gratis bestellen bij het CBG door een mail te sturen aan communicatie@cbg-meb.nl. Vermeld bij uw bestelling het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen, naam van de organisatie en het adres.

Folder merkloze medicijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *