Overheid start in oktober met distributie jodiumtabletten

By | 21/09/2017

kernenergie

De overheid start in oktober 2017 met de gerichte distributie van jodiumtabletten. Bepaalde groepen mensen die tot een straal van 100 kilometer rondom een kernreactor wonen, krijgen jodiumtabletten door de overheid thuisgestuurd. De communicatie over deze operatie start eveneens in oktober.

Vanaf 10 oktober 2017 is het voor apothekers en drogisten in heel Nederland toegestaan jodiumtabletten te verkopen. Apotheken kunnen jodiumtabletten bestellen via hun farmaciegroothandel. De tabletten worden door de overheid kosteloos aan groothandels beschikbaar gesteld. De adviesverkoopprijs is € 2,95.

Wie moeten de jodiumtabletten innemen?

De Rijksoverheid verspreidt jodiumtabletten in oktober 2017. Bepaalde groepen mensen die in een straal tot 100 km rond een kernreactor wonen ontvangen de tabletten. U hoeft ze pas in te nemen als de overheid dit aangeeft. Met jodiumtabletten bent u zo goed mogelijk voorbereid op een eventueel kernongeval (een stralingsincident). De kans op een kernongeval is bijzonder klein.

– Lees verder => Wie moeten de jodiumtabletten innemen?

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *