Originele techniek voor gecontroleerde toediening van medicijn

By | 12/02/2015

Medicijnen zoals insuline kunnen in capsules in het lichaam worden geplaatst en geleidelijk worden vrijgegeven door kleine schokgolven te genereren. Onderzoekers van het Indian Institute of Science hebben dit gepubliceerd in RSC Advances.

De onderzoekers hebben zich laten inspireren door diabetici. Die moeten nu een aantal keer per dag insuline prikken, en volgens de groep van Dipshikha Chakravortty kan dat makkelijker. Daarom werd er een capsule gemaakt die door middel van schokgolven steeds een deel van zijn inhoud afgeeft. Op deze manier kan …

Lees verder op de website van C2W: Schokkende pillen

Author: C2W

C2W (Chemisch2Weekblad) is hét lijfblad voor professionals in de chemie, life sciences, laboratorium- en procestechnologie. C2W is het officiële orgaan van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) inclusief de Nederlandse Biotechnologie Vereniging NBV. Het brengt tweewekelijks relevant wetenschappelijk nieuws en achtergronden over technische ontwikkelingen en mensen in de wereld van de moleculaire wetenschap, de chemie en biotechnologie. C2W inclusief C2W life sciences wordt uitgegeven door Bèta Publishers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *