Organoid technologie bij medicijnontwikkeling voor taaislijmziekte en chronische darmziekten

By | 15/07/2015

Galapagos is een licentieovereenkomst aangegaan met de Hubrecht Organoid Technology stichting om Organoid Technology te gebruiken bij medicijnontwikkeling voor taaislijmziekte (CF) en chronische darmziekten.

Organoid Technology
Organoids zijn mini-organen die gekweekt zijn vanuit biopten van patiënten. Ze vormen een betrouwbare afspiegeling van de erfelijke eigenschappen en de symptomen van ziek weefsel. Het is aangetoond dat organoids een waardevol model vormen om snel en efficiënt nieuwe medicijnen te testen, waarmee de beperkingen van celkweken en diermodellen omzeild worden.

Galapagos
Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, zegt: “De Organoïd Technology van de HUB voegt een nieuwe en belangrijke technologie toe aan de bestaande onderzoeksmethodes van Galapagos. We verwachten hiermee de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor CF en chronische darmontsteking te versnellen.”

HUB
“We zijn blij dat de HUB en Galapagos deze licentieovereenkomst zijn aangegaan,” zegt dr. Hans Clevers van de Raad van Bestuur van de HUB. “Deze samenwerking onderstreept de unieke bijdrage van Organoid Technology aan de ontwikkeling van medicijnen voor patiënten met ziektes waarvoor een grote behoefte bestaat aan nieuwe geneesmiddelen, waaronder CF en chronische darmziekten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *