Oproep aan de Tweede Kamer voor een robuust vaccinatiestelsel

By | 04/07/2024

Samen met coalitiepartners verenigd in “Vaccinatiegraad Beneden Peil” doet de KNMP een oproep voor een robuust vaccinatiestelsel. Dit hebben de betrokken partijen in een brief laten weten aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid.

De reden hiervoor is de afnemende bereidheid tot vaccinatie, wat een ernstige bedreiging voor volksgezondheid veroorzaakt. Uitbraken van kinkhoest en mazelen bij kinderen onderstrepen de urgentie, die overigens ook geldt voor volwassenen.

Uitbreiding van het vaccinatieaanbod voor ouderen en risicopatiënten is cruciaal, evenals aandacht voor mensen met verminderde weerstand. 

Aanbevelingen

Onlangs deed de vorige staatssecretaris een oproep aan zorgprofessionals om met elkaar in gesprek te gaan en te komen tot een aantal aanbevelingen.

De aanbevelingen staan in de brief en variëren van het instellen van een nieuw vaccinatiestelsel tot de verhoging van de noodzakelijk financiën. 

Brandbrief vaccinatiestelsel

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *