Opleiding tot kaderapotheker in najaar weer van start

By | 27/05/2022

De tweejarige KNMP-opleiding tot kaderapotheker gaat in het najaar van 2022 weer van start. Deze opleiding stoomt openbaar apothekers klaar voor een spilfunctie in de regio, op inhoudelijk en strategisch gebied. Apothekers die echt het verschil willen maken in hun regio en een voortrekkersrol willen vervullen binnen hun specialisatie, kunnen zich nu inschrijven.

Kaderapotheker

De KNMP en het Jan van Es Instituut verzorgen samen deze opleiding. Marc Bruijnzeels, directeur van het instituut: “Er zijn een aantal veranderingen in de maatschappij, zoals regionalisering en steeds meer zorg die thuis plaatsvindt. Met deze opleiding leren apothekers richting te geven aan hoe de farmaceutische zorgverlening er in de toekomst uitziet. In gesprek met kaderhuisartsen bijvoorbeeld.”

Openbaar apotheker Sue Kroon is bijna klaar met de opleiding. “Ik voelde de behoefte om meer zichtbaar te zijn in de regio, en dat is met deze opleiding een stuk makkelijker geworden. Het is dé manier om ons als apothekers te verenigen en te specialiseren.”

Opleiding tot kaderapotheker

  • Duur: 2 jaar
  • Kick-off: najaar 2022
  • Studiebelasting: 4-8 uur per week
  • Accreditatie: aangevraagd voor 40 uur per studiejaar
  • Kosten: € 5.000 per jaar excl. btw
Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *