Openbare en ziekenhuisapothekers vinden elkaar in nieuwe, gezamenlijke apotheek

Patiënten van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen die thuis geneesmiddelen moeten gebruiken, kunnen hun medicijnen voortaan snel en gemakkelijk ophalen. Vandaag opent namelijk de gloednieuwe CWZ Apotheek de deuren. De opvallende balie is te vinden vlak achter de hoofdingang van het ziekenhuis. Ook bezoekers, medewerkers, buurtbewo-ners en anderen mogen er medicijnen halen. Dat kan zeven dagen per week, tussen 08.00 en 21.00 uur. De CWZ Apotheek is opgericht door elf openbare apotheken uit de regio Nijmegen en de ziekenhuisapothekers.

De verregaande samenwerking tussen de openbare apotheken en het ziekenhuis is nieuw voor Zuidoost-Nederland. Voor de patiënt betekent het dat hij zijn recept direct kan omzetten in de gewenste pillen, poeders of andere farmaceutische producten. Daarbij wordt de informatieover-dracht tussen ziekenhuis en openbare apotheken duidelijker, veiliger en sneller. De openbare apothekers draaien ook diensten mee in de ziekenhuisapotheek. Ze zorgen samen met de ziekenhuisapothekers op farmaceutisch gebied voor een probleemloze overgang tussen ziekenhuis en thuis.

De moderne CWZ Apotheek is voorzien van alle benodigde faciliteiten en heeft het volledige assortiment. Wie medicijnen nodig heeft hoeft dus niet meer voor het ene medicijn naar de ene en voor het andere medicijn naar een andere apotheek. Dit kwam in het verleden helaas af en toe wel voor. De verstrekte medicijnen worden, indien de polis dat toestaat, automatisch vergoed door de zorgverzekeraar.

De samenwerking tussen het CWZ en de openbare apotheken komt niet uit de lucht vallen. In de jaren ’90 richtten beide partijen een Apothekers Thuiszorg Coördinatiecentrum op, voor betere afstemming van farmaceutische zorg. Hiervoor kreeg men diverse prijzen op het gebied van zorginnovatie. De nieuwe apotheek geldt als een ijzersterk vervolg: het is heel praktisch voor de patiënten, het vergroot de veiligheid en bovendien levert het voor veel apothekers en ziekenhuismedewerkers tijdwinst op.

De CWZ apotheek is een samenwerkingsverband van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis met de volgende apotheken uit de regio: apotheek Binnendijk, apotheek Dukenburg, apotheek Groesbeek, apotheek Lindenholt, apotheek Malden, apotheek Malvert, apotheek Neerbos Oost, apotheek Nijmegen Oost, apotheek Oud West, apotheek Van der Ploeg en de Zuiderapotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *